Mini Bulgaria brand
Slide show image

Макетна работилница

Насладете се на нашето културно и историческо наследство


  • Макетната работилница, в която се изработват миниатюрите е създадена през 2004г. в гр. Киев, Украйна. Досега в нея са изработени повече от 250 макета на различни забележителности от цял свят. Миниатюрите, който се създават са по фотометрични заснемания и са точни копия на оригиналите до най-малките детайли.
  • Изработват се от специални унгарски и немски пластмаси, който са устойчиви на температурните условия и позволяват макетите да бъдат разположени на открито. За да са по-здрави, те са укрепени допълнително и с конструкция от усилващи метални ребра. Върху създаването на макетите работят екип от 20 специалисти, които месеци наред проучват детайлно оригиналнните сгради и паметници, преди да ги превърнат в миниатюри.
  • Съвременните технологии и оборудване позволяват да се направи макет с точност до 90%, като много от детайлите се отпечатват и с 3D принтери за по-автентичен вид.
  • Производството на един макет отнема от един до шест месеца в зависимост от сложността и размера на макета. 
  • Освен миниатюрите за парк „Мини България“ в гр. Велико Търново, България, работилницата е създала и 80 макета в мащаб 1:33 за парка „Украйна в миниатюри“, много от макетите за парка на морските фарове в Холандия, както и макети за паркът „Мини-Виница“ в Украйна.
  • Макетната работилница изработва и частни поръчки на макети, за поръчки и въпроси се обадете на тел. +359 899 14 16 74 или ни пишете на имейл: minibulgaria2017@gmail.com
  • С удоволствие ще изработим за Вас макет на желания обект!

Наши

Проекти

Мини България

Map

Custom location tag Google location tag ул. Свети Климент Охридски, 5000 Царевец, Велико Търново, България.