Mini Bulgaria brand
Slide show image

Обиколете България за един час

Разгледайте културното и историческо богатство на нашата страна!


  • Парк Мини България  - „Търновград – духът на хилядолетна България“ е първият парк с макети на исторически и природни забележителности в България. Официално е открит на 30 септември 2017г. Разположен е в местността Френкхисар, в подножието на крепостта „Царевец“ във Велико Търново. На площ около 13 декара са събрани миниатюри на емблематични сгради, паметници на културата, както и много знакови забележителности и обекти от цялата страна. Само за час тук може да обиколите цяла България и да разгледате над 80 миниатюри на най-значимите забележителности в страната – Храм-паметника „Свети Александър Невски“, Народният театър „Иван Вазов“, храм-паметникът на Шипка, сградата на Народното събрание, Рилският манастир, Бачковският манастир, крепостите и дворците на България, както и много други.
  • В парка може да се видят и макети на впечатляващи забележителности от Римската епоха, като Римския акведукт и Античния театър в Пловдив. На вниманието на посетителите са представени и миниатюри, които проследяват историята на България – Голямата базилика в Плиска, Крепостта „Царевец“, Плевенската епопея и много църкви и паметници на културата. Не са пропуснати и забележителности като двореца на румънската кралица Мария Единбурска в Балчик, резиденция „Евксиновград“ и двореца „Царска Бистрица“.
  • Всички макети в парк Мини България са точни копия на оригиналните сгради в мащаб 1:25. Изработени са по фотометрични заснемания от PVC материал устойчив на температури от -30 до +45 градуса, което дава възможност паркът да бъде отворен целогодишно.
  • Паркът е изграден съобразно изискванията за достъп на хора с увреждания и разполага със собствен голям паркинг. На територията му има безплатен Wi-Fi, както и интернет екскурзовод. Специално за ученици и студенти е разработена образователна програма с часове по родолюбие „Опознай България“.

Мини България

Map

Custom location tag Google location tag ул. Свети Климент Охридски, 5000 Царевец, Велико Търново, България.